Product toegevoegd aan jouw offerte. Ga naar de offerte pagina om jouw offerte aan te vragen, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.
Bij zwarte thee is het blad van de Camilla Sinensis (de theeplant) volledig geoxideerd waardoor de zwarte kleur ontstaat. Wij bieden zwarte thee aan van verschillende oorsprong en in verschillende kwaliteiten. Er is iets voor iedereen. Er wordt regelmatig gevraagd naar Orange Pekoe, wat typisch een indicatie is voor een bepaalde kwaliteit Indiase thee. Je herkent de Orange Pekoe aan de afkorting OP in de naam van de thee.
De echte theeliefhebbers praten over Orange Pekoe, Tippy, Flowery en meer. Kijk onderaan de pagina om te zien wat deze "geheime" taal betekent.
Elke bestelling van losse thee wordt op bestelling verpakt.
Het zwarte blad, dat zorgvuldigbewerkt is, gecombineerd met lichte bladtoppen, geven een stevige, donkere kop thee met een kruidige afdronk. Kruidig en wat zwaar van smaak.
De Hunwai plantage ligt in het Jorhat District zuidelijk van de Brahmaputra in Assam op een voor Assam lage hooge van 1000 meter. Dit levert zeer krachtige theesoorten op.
Een Assam thee van bijzondere kwaliteit. Op een plantage met zeer dichte beplanting met uitgezochte theeplanten. Grootbladige thee met vele gouden "tips".
Plantage Margeritha in het district Tinsukia heeft een rijke traditie sinds 1884. Het fijne blad met gouden "tips" geeft een donkere thee met een krachtige kruidige geur.
Deze Assam thee heeft een zachte, middelmatig krachtige smaak met een lichte nasmaak van mout. Mooi kruidig aroma. Een lekkere thee voor dagelijks gebruik.
Deze thee bekoort met zijn lichtgouden kleur en een klein, medium-donker sinensis blad met groene tips. De smaak is zacht en bloemig, met een lichte bite, de geur is aromatisch en rond.
Deze thee heeft een fris, licht bitter aroma met een kleine bite. Kleurrijk, onregelmatig blad met groene blaadjes. De kopkleur is koperrood, met een geurige, frisse geur. Uitstekende prijs-kwaliteitv
Een klassieke biologische thee met veel geschiedenis; vol met karakter, zacht en ook zoet met een fantastisch smaakpalet welke ook bij een derde en vierde infusie niet zijn kracht verliest.
De smaak is zeer aromatisch kruidig, die doet denken aan een Assam thee. De thee is donkerrood. Deze thee moet door elke theeliefhebber minstens een keer geproefd worden.
Het zorgvuldig verwerkte, draadachtige, helderrode blad met een evenwichtige pittige smaak maakt een glanzende koperkleurig brouwsel. Een traktatie voor elk moment van de dag.
Voor deze thee wordt het "Souchong"-blad uit de onderste helft van de struiken genomen. En na verwerking nog wordt de thee gerookt boven naaldhout. Deze Lapsang Souchong is rokerig-kruidig van smaak.
Deze klassieke "geparfumeerde" thee is op traditionele wijze wordt de zwarte thee veredeld door rozenblaadjes en theeblaadjes in lagen op elkaar te leggen. Heerlijk zomers.
​​​​​​​Het diep donkerbruine Pu-Erh blad leidt tot een krachtige, kruidige smaak en afhankelijk van de tijd die je laat om de thee te trekken, een aards, houtachtig aroma en een dieprode kleur.
Uit het oostelijk deel van de Chinese provincie Fujian wordt deze thee wordt door experts met de hand gemaakt. De thee is donker, het bouquet aromatisch rond.
Qua smaak laat deze first flush melange een frisse, licht gekruide smaak achter met een klein beetje "beet", die ook in de geur terug komt. Altijd weer een genot.
Zwarte thee, de meest traditionele manier om thee te drinken. Het blad van de camilla sinensis (de theeplant) wordt geheel geoxideerd, waardoor de zwarte kleur ontstaat. We bieden zwarte thee aan van verschillende origine en in verschillende kwaliteiten. Aangevuld met een reeks zwarte thee met heerlijke smaaktoevoegingen. Er is voor elk wat wils. Er wordt ons regelmatig gevraagd naar orange pekoe, daar hebben we verschillende soorten van. U herkent die aan de afkorting OP in de naamgeving van de thee. Deze en ander afkortingen voor de kwaliteitsaanduiding voor thee staan hieronder uitgebreid beschreven.
De betekening van al deze afkortingen:
Gradaties voor ongebroken thee
The grades for whole leaf orthodox black tea (in ascending order) are:
OP - Orange Pekoe - De hoofdgradatie in de theeproductie. Kan bestaan uit lange dradige bladeren zonder "tips" (bladpunten).
OP sup - Orange Pekoe Superior - Voornamelijk uit Indonesie. Soortgelijk aan OP.
F OP - Flowery Orange Pekoe - Hoge kwaliteit thee met lang theeblad en enkele tips. Wordt in Assam, Dooars en Bangladesh als tweede keus beschouwd. In China is dit echter de eerste keus.
F OP1 - Flowery Orange Pekoe First Grade Leaves - Zoals op de vorige regel, maar dan met alleen de beste kwaliteit theebladeren in de F.O.P. klassificatie.
GF OP1 - Golden Flowery Orange Pekoe First Grade Leaves - Met een hoger aandeel tips dan FOP. Top klasse thee in de Milima en Marinyn regio's komt niet veel voor in Assam en Darjeeling.
TGF OP - Tippy Golden Flowery Orange Pekoe - Thee met het hoogste aandeel bladpunten (tips). Beste kwaliteit in Assam en Darjeeling.
TGF OP1 - Tippy Golden Flowery Orange Pekoe - Zoals op de vorige regel maar dan alleen met de allerbeste kwaliteit theeblad in de T.G.F.O.P classificatie.
FTGF OP - Finest Tippy Golden Flowery Orange Pekoe - Superieure kwaliteit. Vaak met de hand verwerkt en geproduceerd op de beste plantages.Ongeveer een kwart bladpunten (tips).
Gradaties voor gebroken thee
BT - Broken Tea - Gewoonlijk een zwart, open, wat dikker blad. Classificatie gebruikt op Sumatra, Sri Lanka en sommige delen van zuid India.
BP - Broken Pekoe - Meest gebruikelijk gebroken pekoe gradatie. Uit Indonesie, Ceylon en Zuid-India.
BPS - Broken Pekoe Souchong - Benaming voor gebroken pekoe in Assam en Darjeeling.
FP - Flowery Pekoe - Hoge kwaliteit pekoe. Normaalgesproken grover met een stevige, gebroken blad. Geproduceerd in Ceylon en Zuid-India en in sommige delen van Kenia.
BOP - Broken Orange Pekoe - Belangrijkste gebroken gradatie. Voornamelijk uit Ceylon, Zuid-India, Java en China.
F BOP - Flowery Broken Orange Pekoe - Grover en gebroken met wat bladpunten (tips) Van Assam, Ceylon, Indonesie, China en Bangladesh. In Zuid Amerika grover, gebroken.
F BOP F - Finest Broken Orange Pekoe Flowery - De beste kwaliteit gebroken orange pekoe. Groter aandeel bladpunten (tips). Vooral van de aanbouw op lagere hoogte in Ceylon's.
G BOP - Golden Broken Orange Pekoe - Tweede gradatie thee met ongelijk blad en weinig bladpunten.
GF BOP1 - Golden Flowery Broken Orange Pekoe 1 - Zoals op de vorige regel maar dan alleen met het beste theeblad in the GFBOP classificatie.
TGF BOP1 - Tippy Golden Flowery Broken Orange Pekoe 1 - Hoge kwaliteit theeblad met een groot aandeel tips. Beste gebroken eerste kwaliteit theeblad in Darjeeling en sommige delen van Assam.
Laatst bekeken producten
Er zijn %s resultaten. Scroll naar boven.
Lees onze nieuwsbrief
Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuw assortiment en andere ontwikkelingen.