Dilmah

Dilmah TheeDilmah traditie: Dilmah respecteert de door de generaties heen geperfectioneerde, traditionele wijze van thee produceren. Men ziet erop toe dat deze traditie beschermd wordt en bewaard blijft. Zo kan de thee-industrie in Sri Lanka zich blijven ontwikkelen en kunt u nog lang genieten van echte, pure Ceylonthee.
 Altijd onvermengd: Zuiverheid en eerlijkheid staan bij Dilmah hoog in het vaandel. De echte theekenner heeft al snel door dat het hier om kwaliteit en echtheid gaat. Vermengde thee is goedkoper maar van mindere kwaliteit. Dilmah biedt uitsluitend pure, onvermengde theeën.

Dilmah onderscheidt drie soorten van theeproductie:

  • ’single origin’: thee afkomstig uit één land (Sri Lanka).
  • ’single region’: thee afkomstig uit één enkele streek.
  • ’single estate’: thee afkomstig van één enkele plantage.

Net zoals bij wijn heeft de plaats waar de theeplant groeit invloed op de smaak. Hoe sterker die plaats is geconcentreerd – zoals bijvoorbeeld bij ‘single estate’ – hoe karakteristieker de smaak. Bij gemengde thee (vaak afkomstig uit meer dan tien verschillende landen) gaat die karakteristieke smaak volledig verloren. Dilmah ziet erop toe dat al haar thee in ieder geval ‘single origin’ is, afkomstig uit hetzelfde land.  3 / 3  Bezig met laden...
Dilmah Spring Fragrant Oolong Tea 20 Theezakjes (30 gram)
Dilmah Spring Fragrant Oolong Tea 20 Theezakjes (30 gram)
Een Oolong is zachter dan normale zwarte thee en de Dilmah Spring Fragrant Oolong heeft dan ook een zachte en geurige smaak.
€ 4,55 *
(Prijs per kilogram € 151,67 )*
Dilmah t-glass Sensory 0,23 liter, dubbelwandig
Dilmah t-glass Sensory 0,23 liter, dubbelwandig
Deze dubbelwandige theeglazen zijn niet alleen prachtig om te zien maar ook fantastisch in gebruik, want de thee blijft lekker lang warm. Een echte aanrader.
€ 9,95 *
(Prijs per stuk)
Dilmah Theedoos Bruin voor theezakjes, 6 vaks
Dilmah Theedoos Bruin voor theezakjes, 6 vaks
​​​​​​​Geniet van uw thee met flair met deze mooie theedoos voor theezakjes. 
€ 53,25 *
(Prijs per stuk)
Dilmah Vanilla Tea 20 Theezakjes (40 gram)
Dilmah Vanilla Tea 20 Theezakjes (40 gram)
Dilmah Vanilla Tea Zwarte thee op smaak gebracht met natuurlijke vanille. Thee afkomstig van plantages in de Udapussellawa streek van Sri Lanka - licht, maar met een goede kleur en medium sterkte.
€ 4,30 *
(Prijs per kilogram € 107,50 )*
Dilmah Variety Fruit Tea  20 Theezakjes (40 gram)
Dilmah Variety Fruit Tea 20 Theezakjes (40 gram)
Geniet van echte Ceylon thee met verrassende vruchtensmaken. De smaken vullen de kwaliteit van Dilmah Single Origin 100% zuivere Ceylon thee goed aan. Delicaat, zonder te overheersen.
€ 4,55 *
(Prijs per kilogram € 151,67 )*
Dilmah Variety Gourmet Tea 25 Theezakjes (50 gram)
Dilmah Variety Gourmet Tea 25 Theezakjes (50 gram)
Dilmah Variety Gourmet Tea 5 smaken: Ceylon Supreme, Earl Grey, English Breakfast, English Afternoon, Darjeeling, 5 theezakjes elk.
€ 5,35 *
(Prijs per kilogram € 107,00 )*
Dilmah zwarte bessen thee  20 Theezakjes (40 gram)
Dilmah zwarte bessen thee 20 Theezakjes (40 gram)
Dilmah zwarte bessen Thee 20 Teabags De pittige, scherpe toch frisse smaak van zwarte bessen maakt een heerlijke thee. Het geeft je het gevoel te zitten onder schaduwrijke bomen op een zomerse dag.
€ 4,30 *
(Prijs per kilogram € 107,50 )*
Theedoos van Dilmah Zwart voor theezakjes, 6 vaks
Theedoos van Dilmah Zwart voor theezakjes, 6 vaks
Dilmah 6 vaks theedoos voor de grotere theezakjes
€ 53,25 *
(Prijs per stuk)
Theedoos Zwart van Dilmah voor theezakjes, 12  vaks
Theedoos Zwart van Dilmah voor theezakjes, 12 vaks
Geniet van uw thee met flair met deze mooie theedoos voor theezakjes.
€ 69,95 *
(Prijs per stuk)*
  1 2  3   

Over Dilmah: Dilmah staat voor 100% pure Ceylonthee van de hoogste kwaliteit. Dat betekent vers verpakt en onvermengd. Een thee voor echte theeliefhebbers, met liefde geproduceerd door experts. ’Dit is geen gewone thee’ luidt het motto van Dilmah. En dat is ook zo. Dilmah thee is zo puur en verfijnd. Dat moet je proeven, ruiken, voelen, ervaren. 

Maatschappelijk verantwoorde thee:  Dilmah streeft naar eerlijkheid in de theehandel en laat ook de medewerkers en hun familie profiteren van het succes. Via de speciaal opgerichte MJF Foundation wordt een groot deel van de winst van het bedrijf geïnvesteerd in projecten voor het welzijn van de Sri Lankese bevolking. Zoals het verbeteren van scholen en ziekenhuizen en de ondersteuning van minder bedeelde vrouwen, weeskinderen en vissersfamilies (zie www.mjffoundation.org).

Familiebedrijf:  Dilmah thee is het levenswerk van Merrill J. Fernando, een van de meest ervaren theeproevers ter wereld. Het familiebedrijf Dilmah bezit de beste theeplantages van Sri Lanka en heeft het productieproces geheel in eigen hand. De thee wordt ter plaatse -en dat is uniek!- verpakt in foliezakjes, waardoor versheid gegarandeerd is. Er zijn geen tussenpersonen betrokken bij de handel, wat de versheid en de prijs ten goede komt. Merrill Fernando wordt bijgestaan door zijn zoons Dilhan en Malik (Dilmah is een samentrekking van hun beider namen) en een team van gedreven experts, die elke stap van het productieproces tot aan de export nauwkeurig controleren


Laatst bekeken producten