Riess Fluitketels

Riess-Fluitketels
Riess: "Serviesgoed van natuurlijke grondstoffen, klimaatneutraal handgemaakt in een regionaal familiebedrijf, daar staan ​​wij voor." De fabriek wordt aangedreven door groene stroom van de waterkrachtcentrales op de Ybbs, die sinds 1926 elektriciteit opwekken, zodat de productie CO2-neutraal is. De restwarmte van de oven wordt gebruikt om de producten te drogen en de productiehal energiezuinig te verwarmen.

Bij het selecteren van grondstofleveranciers wordt naast kwaliteit en duurzame productie ook rekening gehouden met korte transportroutes en milieuvriendelijke transportmiddelen zoals spoor en schip. Dit versterkt de regio en beschermt het milieu.

Het Riess-team vergt veel handmatige handelingen voordat een stuk geëmailleerd servies de fabriek verlaat.

Emailproducten zijn uiterst duurzaam als ze voorzichtig worden behandeld.


Geëmailleerde producten zijn gemaakt van ijzer, dat bij 850 ° C is versmolten met silicaatglas (email). Bij de productie worden alleen natuurlijke "minerale bronnen" zoals ijzer, kwarts, klei, veldspaat, borax, soda & potas en de kleinste hoeveelheden metaaloxiden gebruikt. Er zijn geen kunstmatige elementen, daarom is emaille 100% recyclebaar in schroot. Door het bakproces ontstaan ​​de heerlijk heldere kleuren van het glazuur evenals het harde, niet-poreuze en kras- en snijwerende oppervlak.


Laatst bekeken producten