Oolong-Thee

Voor oolongs is het fermentatieproces om groene thee om te zetten naar zwarte thee gestopt. Soms wordt gesuggereerd, dat de oolong ongeveer 50% is geoxideerd. Zo nauwkeurig kan men dat niet aangeven, maar het geeft een indicatie of het oxidatieproces in het begin, ongeveer op de helft of ergens aan het eind is gestopt. Van Oolong wordt vaak beweerd dat die "halfgefermenteerd" is, dat is in feite een onjuiste bewering, want van fermentatie is niet echt sprake.

Een oolong ligt vaak nog dicht bij groene thee, waardoor de temperatuur van het gebruikte water van belang is. Houd hiermee rekening bij het zetten van uw thee. Oolongs staan wel bekend als zacht van smaak en minder snel bitter, dan zwarte thee. 


Bezig met laden...

Laatst bekeken producten

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.

*Prijzen worden inclusief BTW getoond, eventueel vermeerderd met Verzendkosten. Er wordt voor EU-landen 9% of 21% BTW in rekening gebracht.
HotTeapots.com - de Theepotwinkel - der Teekannenladen staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Gelderland onder nummer 34190139
Transakties worden beveiligd met een SSL certificaat om er voor te zorgen dat uw gegevens veilig zijn.
Online geschillenbeslechting:
Volgens Richtlijn 2013/11/EU, heeft de Europese Commissie een internet platform („ODR-Platform“) voor online geschillenbeslechting tussen bedrijven en consumenten beschikbaar gesteld.
Dit is bereikbaar via de volgende link: https://ec.europa.eu/consumers/odr/.

Copyright © 2003 - 2020 HotTeapots.com - de Theepotwinkel - der Teekannenladen.    Wij zijn BIO-gecertificeerd, NL-BIO-01 SKAL 104873