Groene en Witte Thee

Groene-en-Witte-Thee
Shop nu onze uitlopende theesoorten met 50% korting.  
Bestel uw Dilmah thee voortaan bij StudioT
Nora en Wim van de Theepotwinkel gaan met pensioen. 
U kunt voortaan (vanaf 2e helft augustus) deze losse thee bestellen bij Ellen van StudioT.nl . Profiteer van de welkomstaktie. 
(mogelijk is nog niet alles online in de StudfioT.nl webshop, stuur dan even een bericht naar Ellen.)  

 

Is er een ander voedsel of drank, dat naar verluidt zo veel voordelen heeft voor de gezondheid als groene thee? De Chinezen zijn bekend met de geneeskrachtige voordelen van groene thee sinds de oudheid. Groene thee is daar goed voor van alles, van hoofdpijn tot depressie. Sommige bronnen stellen dat groene thee is gebruikt als een geneesmiddel in China al minstens 4000 jaar.

Het geheim van groene thee ligt in het feit, dat het rijk is aan polyfenolen en catechines, in het bijzonder epigallocatechinegallaat (EGCG). Het volgende wordt beweerd: EGCG is een krachtige anti-oxidant: naast het remmen van de groei van kankercellen, doodt het kankercellen zonder nadelige gevolgen voor gezond weefsel. Het is ook effectief in het verlagen van LDL-cholesterol, en het remmen van de abnormale vorming van bloedstolsels. Het laatste een toegevoegde betekenis als je bedenkt dat trombose (de vorming van abnormale bloedstolsels) de belangrijkste oorzaak is van hartaanvallen en beroertes.

Koppelingen worden gemaakt tussen de effecten van het drinken van groene thee en de "Franse Paradox." Jarenlang waren de onderzoekers verbaasd door het feit dat, ondanks het eten van een dieet rijk aan vet, de Fransen een lagere frequentie hebben van hart-en vaatziekten dan de Amerikanen. Het antwoord bleek te liggen in rode wijn, die resveratrol bevat, een polyfenol dat de negatieve effecten van roken en een vet dieet beperkt. In een studie uit 1997, hebben onderzoekers van de Universiteit van Kansas vastgesteld dat EGCG twee keer zo krachtig is als resveratrol. Dat kan verklaren waarom onder Japanse mannen het voorkomen van hart- en vaatziekten vrij laag is, hoewel ongeveer vijfenzeventig procent rokers zijn.
Laatst bekeken producten