Dilmah

StudioT.nl>Bestel uw Dilmah thee voortaan bij StudioTNora en Wim van de Theepotwinkel gaan met pensioen. 
U kunt voortaan uw Dilmah thee bestellen bij Ellen van StudioT.nl . Profiteer van de welkomstaktie. 
(mogelijk is nog niet alles online in de StudfioT.nl webshop, stuur dan even een bericht naar Ellen.)  

Dilmah TheeDilmah traditie: Dilmah respecteert de door de generaties heen geperfectioneerde, traditionele wijze van thee produceren. Men ziet erop toe dat deze traditie beschermd wordt en bewaard blijft. Zo kan de thee-industrie in Sri Lanka zich blijven ontwikkelen en kunt u nog lang genieten van echte, pure Ceylonthee.
 Altijd onvermengd: Zuiverheid en eerlijkheid staan bij Dilmah hoog in het vaandel. De echte theekenner heeft al snel door dat het hier om kwaliteit en echtheid gaat. Vermengde thee is goedkoper maar van mindere kwaliteit. Dilmah biedt uitsluitend pure, onvermengde theeën.

Dilmah onderscheidt drie soorten van theeproductie:

  • ’single origin’: thee afkomstig uit één land (Sri Lanka).
  • ’single region’: thee afkomstig uit één enkele streek.
  • ’single estate’: thee afkomstig van één enkele plantage.

Net zoals bij wijn heeft de plaats waar de theeplant groeit invloed op de smaak. Hoe sterker die plaats is geconcentreerd – zoals bijvoorbeeld bij ‘single estate’ – hoe karakteristieker de smaak. Bij gemengde thee (vaak afkomstig uit meer dan tien verschillende landen) gaat die karakteristieke smaak volledig verloren. Dilmah ziet erop toe dat al haar thee in ieder geval ‘single origin’ is, afkomstig uit hetzelfde land. 


Bezig met laden...
Theedoos van Dilmah Zwart voor theezakjes, 6 vaks
Korting -40%
Theedoos van Dilmah Zwart voor theezakjes, 6 vaks
Dilmah 6 vaks theedoos voor de grotere theezakjes
€ 53,25 € 31,95 *
(Prijs per stuk)
Theedoos Zwart van Dilmah voor theezakjes, 12  vaks
Korting -40%
Theedoos Zwart van Dilmah voor theezakjes, 12 vaks
Geniet van uw thee met flair met deze mooie theedoos voor theezakjes.
€ 69,95 € 41,95 *
(Prijs per stuk)*

Over Dilmah: Dilmah staat voor 100% pure Ceylonthee van de hoogste kwaliteit. Dat betekent vers verpakt en onvermengd. Een thee voor echte theeliefhebbers, met liefde geproduceerd door experts. ’Dit is geen gewone thee’ luidt het motto van Dilmah. En dat is ook zo. Dilmah thee is zo puur en verfijnd. Dat moet je proeven, ruiken, voelen, ervaren. 

Maatschappelijk verantwoorde thee:  Dilmah streeft naar eerlijkheid in de theehandel en laat ook de medewerkers en hun familie profiteren van het succes. Via de speciaal opgerichte MJF Foundation wordt een groot deel van de winst van het bedrijf geïnvesteerd in projecten voor het welzijn van de Sri Lankese bevolking. Zoals het verbeteren van scholen en ziekenhuizen en de ondersteuning van minder bedeelde vrouwen, weeskinderen en vissersfamilies (zie www.mjffoundation.org).

Familiebedrijf:  Dilmah thee is het levenswerk van Merrill J. Fernando (6 May 1930 – 20 July 2023), een van de meest ervaren theeproevers ter wereld. Het familiebedrijf Dilmah bezit de beste theeplantages van Sri Lanka en heeft het productieproces geheel in eigen hand. De thee wordt ter plaatse -en dat is uniek!- verpakt in foliezakjes, waardoor versheid gegarandeerd is. Er zijn geen tussenpersonen betrokken bij de handel, wat de versheid en de prijs ten goede komt. Merrill Fernando wordt opgevolgd door zijn zoons Dilhan en Malik (Dilmah is een samentrekking van hun beider namen) en een team van gedreven experts, die elke stap van het productieproces tot aan de export nauwkeurig controleren


Laatst bekeken producten