Vruchtenthee Turkse Appel

Vruchtenthee Turkse Appel

Ilse Beemsterboer, 13-11-2021
Theesommelier Ilse heeft deze maand een vruchtenthee met een Turks thema geproefd. Ze deelt haar ervaringen over zuur en zoet. Er is een een actuele link met Sinterklaas en je krijgt leuke achtergrond informatie over de Turkse theecultuur.


Biologische groene thee uit Ceylon OP Idulgashina

Biologische groene thee uit Ceylon OP Idulgashina

Ilse Beemsterboer, 22-09-2021
Theesommelier Ilse heeft voor ons een lekkere groene thee uit Sri Lanka beoordeeld.  Ze vertelt over de ins en outs van Biologische thee.  Er wordt uitgelegd hoe de hoogte ligging van de plantage van invloed is op de smaak van de thee.  
Tevens wordt duidelijk dat de trektijd van de thee behoorlijk van invloed is op welke smaak je er uit weet te halen.  Daar kun je voor jezelf fijn mee experimenteren.  


China Zwart Rozenthee OP

China Zwarte Rozenthee OP

Ilse Beemsterboer, 19-08-2021

In deze blogpost van onze theesommelier Ilse wordt onze Rozenthee uitgelicht. Je leest hoe deze thee aan zijn smaak komt, waar rozen nog meer goed voor zijn en waar de aanduiding OP voor staat. .


Des Keizers 7 kostbaarheden

Ilse Beemsterboer, 21-07-2021

Des Keizers 7 Kostbaarheden. Deze thee bevat zwarte thee, verschillende soorten groene thee, rozen- en zonnebloembloesems en aroma. De thee is erg zacht van smaak en heeft geen astringente (doorgaans wordt het woord bitter gebruikt) afdronk. Je proeft de roos en de frisheid van de perzik.  Maar hoe komt de thee aan zijn naam? Hoe bedenk je een melange......
Bunzlau Castle bij de Theepotwinkel

Bunzlau Castle bij de Theepotwinkel

Wim Varwijk, 20-07-2021

Nieuw bij Bunzlau Castle: de series fruit en dieren. Gezellige patronen, die natuurlijk zoals altijd prima te combineren zijn met al het ander servies.